Veřejné výdaje v letech 1939-1948 - Arabska, Liudmyla; Pavel, Jan, 1978-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vývoje veřejných výdajů za tzv. Protektorátu Čechy a Morava a v období obnovy Československa po druhé světové válce. Hlavním cílem je provést analýzu veřejných výdajů v letech 1939–1948. První část se týká historicko-politické situace a zákonů, podle kterých byly upravovány státní rozpočty ve sledovaném období. Druhá část analyzuje strukturu veřejných výdajů v letech 1939–1948. Poslední část vymezuje klíčové faktory ovlivňující vývoj veřejných výdajů ve sledovaném období, a také porovnává období 1939–1948 s obdobím první republiky. Hlavní metodou pro dosažení cíle bakalářské práce je metoda srovnávací. Struktura a vývoj veřejných výdajů jsou znázorněny pomocí grafů.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses