Ocenění společnosti Choceňská mlékárna, s.r.o. - Jarkovská, Jarmila (2020)
Tato diplomová práce se věnuje ocenění společnosti Choceňská mlékárna s.r.o., jejím hlavním cílem je stanovení tržní hodnoty z pohledu předpokládaného vlastníka k datu ocenění 01. ledna 2019. Pro ocenění je využita metoda DCF Entity s využitím parametrického vzorce, doplňkově poté metoda tržního porovnání, konkrétně metoda odvětvových násobitelů, spolu s účetní hodnotou na bázi historických cen. Diplomová práce se skládá z praktické části a je rozdělena do sedmi kapitol.