Ekonomické nástroje zajištění zpětného odběru a likvidace elektrotechnických výrobků v ČR - Voseček, Vít; Ševčík, Miroslav, 1958-; Klement, Josef, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce zkoumá ekonomickou výhodnost jednotlivých systému pro recyklaci elektrotechnického odpadu a zároveň i ekonomické aspekty celého systému. Cílem práce je analýza povinností výrobců elektrotechnických zařízení na českém trhu s elektrotechnickým odpadem, praktická část práce začíná popisem hlavních subjektů, které se účastní trhu s elektrotechnickým odpadem, včetně analýzy hospodaření každého z nich. V další části práce kvantifikuje úsporu, která je recyklací generována. V poslední části práce je provedena mezinárodní komparace jednotlivých systémů sběru elektrotechnického odpadu. Hlavním cílem práce bylo analyzovat celkovou efektivitu systému recyklace elektrotechnického odpadu. Práce dochází k závěru, že současný systém je nastaven efektivně jako celek, nicméně benefity, které ze systému plynou jsou hrazeny spotřebitelem a čerpány především provozovateli systémů sběru elektrotechnického odpadu.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses