Význam a vývoj zátěžových testů bank v ČR a EU - Opravilová, Michaela; Radová, Jarmila; Siuda, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zátěžových testů bankovního sektoru v kontextu makroobezřetnostní politiky a finanční stability. Část práce je zaměřena na vývoj metodiky zátěžových testů v ČR a následně na současnou metodologiievropských stress testů. Cílem práce je vysvětlit významnost zátěžových testů v oblasti makroobezřetnostní politiky, dále zhodnotit vývoj metodologie využívaný ČNB a vybrat vhodný model a napočítat na datech jedné z českých bank zátěžový test v oblasti kreditního rizika s následným zhodnocením očekávaného budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses