Determinanty spotřebitelského chování na trhu sdílené ekonomiky - Hájek, Jaroslav; Čihák, Jakub; Kadeřábková, Božena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce zkoumá nový fenomén sdílené ekonomiky, přesněji se zabývá determinanty chování spotřebitelů, kteří využívají těchto služeb. Cílem práce je potvrdit hypotézu, že lidé s nižšími příjmy jsou více informovaní o nabízených službách a více tyto služby využívají. Hypotéza je testována pro území České republiky pomocí regresní analýzy a to na základě dat vzešlých z dotazníkového šetření provedeného pro účely této práce. z výsledku analýzy vyplývá, že existuje negativní vztah mezi výší hrubé mzdy a mírou participace na trhu sdílené ekonomiky. Dalším zjištěním této práce je prokázání vztahů jiných demografických ukazatelů s mírou participace. Pozitivní vztah s mírou participace se podařil prokázat u mužů, mladších osob a osob bydlících ve větších městech. Hlavní přínos práce plyne z lepšího pochopení spotřebitele sdílené ekonomiky.
Vedoucí práce: Jakub Čihák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses