Veřejně prospěšný poplatník a jeho zdanění - Müller, Martin (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zdanění veřejně prospěšného poplatníka. V danéproblematice jsem se nejprve zabýval charakteristikou a vymezením neziskového sektoru,zejména spolků. Následně jsem popsal příslušné daňové zákony, které jsou specificképro neziskové subjekty. Na příkladech jsem ukázal zdanění tenisového klubu, ze kterých jsemdošel k závěru, že spolek je z daňového hlediska výhodnější právní formou než společnosts ručením omezeným.