Veřejně prospěšný poplatník a jeho zdanění - Müller, Martin; Čejková, Eliška; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zdanění veřejně prospěšného poplatníka. V danéproblematice jsem se nejprve zabýval charakteristikou a vymezením neziskového sektoru,zejména spolků. Následně jsem popsal příslušné daňové zákony, které jsou specificképro neziskové subjekty. Na příkladech jsem ukázal zdanění tenisového klubu, ze kterých jsemdošel k závěru, že spolek je z daňového hlediska výhodnější právní formou než společnosts ručením omezeným.
Vedoucí práce: Eliška Čejková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses