Poplatkový výnos bank : determinanty bankovních poplatků na českém trhu - Čermák, Matyáš; Radová, Jarmila; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce si klade za cíl zmapovat situaci a vývoj poplatkového výnosu v České republice. Srovnává současný stav u nás s tím, jak se poplatková politika vyvíjí v ostatních zemích Evropy, a to jak na makro, tak i mikro úrovni. Podává detailní pohled na některé problémy, se kterými se banky při řízení poplatkového výnosu potýkají nebo potýkat mohou. Na závěr testuje několik hypotéz o možných vlivech a determinantách bankovních poplatků na datech za české banky za období od roku 2000 do roku 2019.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses