Vliv moderních technologií na správu daně - Vičarová, Kateřina; Klazar, Stanislav, 1974-; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá posouzením vlivu moderních technologií na správu daně se zaměřením na komunikaci mezi správcem daně a daňovým subjektem. V teoretické části definuje práce správu daně, daň a další důležité pojmy v této oblasti. Dále popisuje vývoj a aktuální stav elektronizace veřejné správy v České republice a uvádí studie potvrzující efektivnost elektronizace, ale i kritiku moderních nástrojů. V praktické části diplomová práce zkoumá časovou náročnost zpracování klasického papírového a elektronického daňového přiznání. Zkoumání je provedeno na různých typech poplatníků u různých daní. Diplomová práce dochází k závěru, že moderní nástroje jsou v určitých situacích efektivní, ale objevují se i případy, kdy využití elektronických nástrojů vedlo ke zhoršení celkové efektivnosti komunikace.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses