Finančná analýza poisťovní na českom poistnom trhu - Baran, Jozef (2020)
Diplomová práca na tému „Finanční analýza pojišťoven na českém pojistném trhu“ popisuje a následne porovnáva vývojové trendy za posledných päť rokov medzi poisťovňami Allianz a Kooperativa. Prvá časť charakterizuje teóriu finančnej analýzy a rizika, ktoré poisťovňa podstupuje. V druhej časti je prevedená samotná finančná analýza poisťovní na základe dát z finančných správ a následne je prevedená komparácia. Hlavným prínosom je aktuálna analýza a porovnanie dvoch kľúčových poisťovní na českom trhu.