Finančná analýza poisťovní na českom poistnom trhu - Baran, Jozef; Ducháčková, Eva, 1958-; Štok, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práca na tému „Finanční analýza pojišťoven na českém pojistném trhu“ popisuje a následne porovnáva vývojové trendy za posledných päť rokov medzi poisťovňami Allianz a Kooperativa. Prvá časť charakterizuje teóriu finančnej analýzy a rizika, ktoré poisťovňa podstupuje. V druhej časti je prevedená samotná finančná analýza poisťovní na základe dát z finančných správ a následne je prevedená komparácia. Hlavným prínosom je aktuálna analýza a porovnanie dvoch kľúčových poisťovní na českom trhu.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses