Underwriting velkých hospodářských rizik - Sobotka, Jakub; Ducháčková, Eva, 1958-; Štok, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Underwriting, rozuměno významem jako úpis rizika, je jedním z fundamentálních procesů v činnosti pojišťovny, zajišťovny, příp. jiných subjektů, která operují s přijetím rizika klienta za úplatu – pojistné, resp. zajistné. Výsledkem procesu underwritingu je rozhodnutí o přijetí, nebo nepřijetí rizika do pojištění. Tato bakalářská práce se zaměřuje na popis procesu underwritingu v pojištění podnikatelských rizik a na okolnosti mající na daný proces vliv. V první části se bude zabývat členěním jednotlivých druhů pojištění podnikatelských subjektů a podnikatelské činnosti a vývoji pojištění podnikatelů na českém pojistném trhu. V praktické části je case study analýza konkrétní smlouvy pojištění velkého hospodářského rizika.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses