Finanční analýza komerčních pojišťoven - Poláček, Dominik; Pýcha, Mikuláš; Budská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce se zaměřuje na zhodnocení výkonnosti dvou vybraných pojišťoven, jejich zdraví, finanční analýzu a vybranou tématiku spojenou s pojišťovnictvím. Práce je systematicky rozdělena do dvou celků. V teoretické části je obecně popsána finanční analýza a její uživatelé, vymezení technických rezerv a vysvětlení jejich struktury vůči pojistné smlouvě. Dále je vysvětlen koncept Solvency II a kapitálových požadavků, které hrají v pojišťovnictví významnou roli. Na konci teoretické části se věnuji analýze poměrových ukazatelů, které jsou interpretovány a prakticky využity v druhé, již praktické části.V závěru práce budou okomentovány a porovnány výsledky analyzovaných komerčních pojišťoven.
Vedoucí práce: Mikuláš Pýcha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses