Hodnocení procesu certifikace turistických informačních center jako nástroje pro zkvalitnění jejich služeb a rozvoje cestovního ruchu : příklad turistické oblasti Český ráj - Nastoupilová, Dana; Kouřilová, Jana, 1960-; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se zabývá turistickými informačními centry (TIC) jako významnými institucemi pro rozvoj cestovního ruchu s důrazem na jejich certifikaci a hodnocení. Cílem práce je zhodnocení, zda certifikace Asociace turistických informačních center České republiky (ATIC) tak, jak je v současnosti nastavena, přispívá nejen ke zlepšení dostupnosti, ale zejména ke zkvalitnění služeb turistických informačních center, a tím k rozvoji cestovního ruchu v území. Teoretická část práce se zabývá obecnou rovinou zkoumané problematiky. Jsou zde uvedeny základní pojmy a východiska regionálního rozvoje cestovního ruchu a také jsou zde představeny zahraniční přístupy k provozování turistických informačních center sousedních zemí ČR. V praktické části bylo s ohledem na cíl práce provedeno dotazníkové šetření mezi jednotlivými turistickými informačními centry v turistické oblasti Český ráj zaměřené na jejich dostupnost a kvalitu jimi poskytovaných služeb. Výsledky šetření byly následně ověřovány řízenými rozhovory s pracovníky turistických informačních center a s prezidentem ATIC. Na základě získaných poznatků jsou formulována doporučení pro zlepšení kvality služeb TIC, například sjednocení názvů TIC, zařazení vybraných bodů do závazných požadavků certifikace nebo návrh na neslučování indikátorů ohledně dostupnosti a šíře poskytovaných služeb.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses