Dopad stárnutí populace na potřebu sociálních služeb v ČR do roku 2050 - Haj, Adam; Krebs, Vojtěch, 1950-; Průša, Ladislav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Cílem této diplomové práce je prozkoumání dopadů stárnutí populace na potřebu sociálních služeb v České republice mezi lety 2020 až 2050. Vzhledem k rostoucímu počtu obyvatel v pokročilém věku nabírají sociální služby na stále větší důležitosti, a je třeba jim věnovat odpovídající pozornost. Z tohoto důvodu se práce zaměřuje na zkoumání faktorů jako jsou příspěvky na péči, počty zaměstnanců a lůžek dlouhodobé péče, ale také demografický vývoj populace, jenž mají na poskytování sociálních služeb výrazný dopad. Nejvýznamnější částí práce je zkoumání dopadu stárnutí obyvatelstva na předpokládaný vývoj počtu poskytovaných příspěvků na péči a finančních výdajů potřebných na jejich zabezpečení. Celá práce podává reálný pohled na vývoj potřeb sociálních služeb České republiky v blízké budoucnosti a vyzdvihuje důležitost tohoto odvětví. Na základě vyhodnocených dat práce zjišťuje markantní nárůst předpokládaných výdajů na příspěvky na péči v důsledku nevyhnutelného stárnutí populace.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses