Príčiny a dopady trvalého poklesu dlhodobých úrokových sadzieb v EU a USA v období 2012 – 2020 - Hančárová, Lenka; Jílek, Josef, 1957-; Bednář, Milan, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práca sa zaoberá poklesom dlhodobých úrokových sadzieb so zameraním na dlhodobé úrokové sadzby v období od roku 2012 do 2020 v EU a USA. Táto práca vo forme literárnej rešerše a analýzy ekonomických ukazateľov popisuje jednotlivé faktory ovplyvňujúce dlhodobé úrokové sadzby a snaží sa identifikovať a popísať možné príčiny trvalého poklesu dlhodobých úrokových mier. Bližšia pozornosť je venovaná vzťahu dlhodobých úrokových mier a demografických zmien, úrovni zadlženosti, roli inflácii a kvantitatívneho uvoľňovania. Hypotéza o kladnom vlyve nízkych dlhodobých úrokových sadzieb na hospodárstvo bola vyvrátená.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses