Hodnocení bonity klienta u vybraných českých bank - Španko, Martin (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením bonity klienta a základními metodami řízení úvěrového rizika. V první části jsou probrána jednotlivá finanční rizika, prezentovány zdroje informací pro rating a scoring a vysvětleny souvislosti mezi řízením úvěrového rizika a přístupy k hodnocení bonity. V empirické části jsou uvedeny metody hodnocení klienta, které používají analyzované banky. Hlavním cílem práce je popsat jednotlivé přístupy stanovení bonity klienta a zároveň uvést aktuální stav u vybraných českých bank.