Hodnocení bonity klienta u vybraných českých bank - Španko, Martin; Pecka, Milan; Juhászová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením bonity klienta a základními metodami řízení úvěrového rizika. V první části jsou probrána jednotlivá finanční rizika, prezentovány zdroje informací pro rating a scoring a vysvětleny souvislosti mezi řízením úvěrového rizika a přístupy k hodnocení bonity. V empirické části jsou uvedeny metody hodnocení klienta, které používají analyzované banky. Hlavním cílem práce je popsat jednotlivé přístupy stanovení bonity klienta a zároveň uvést aktuální stav u vybraných českých bank.
Vedoucí práce: Milan Pecka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses