Průběh reorganizace společnosti ZOOT a.s. - Novotná, Tereza; Škerlíková, Tatiana; Rudolfová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem práce je analyzovat průběh reorganizace v České republice na konkrétním subjektu, společnosti ZOOT a.s. Analýza zahrnuje zhodnocení příčin úpadku, průběhu reorganizace a tržního postavení ZOOTu. Práce se skládá ze dvou částí.Teoretická část popisuje kritéria úspěšného zvládnutí reorganizace, její úpravu v zákoně, průběh a rizika, která se s reorganizací pojí.Praktická část pojednává o vývoji společnosti ZOOT a jejím obchodním modelu. Analýza odvětví se zabývá analýzou české ekonomiky a odvětví e-commerce se zaměřením na módu. Hlavní částí práce je oficiální řešení krize společnosti ZOOT dle insolvenčního zákona, identifikace a proměna struktury věřitelů a míra uspokojení plynoucí z reorganizace pro jednotlivé věřitelské skupiny. Zjištění z provedených analýz jsou v závěru propojena a vyhodnocena pomocí SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses