Porovnání ekonomicko-demografických ukazatelů aktérek prostituční scény na počátku 20. a 21. století - Martincová, Petra (2020)
Diplomová práce se zaměřuje na srovnání ekonomicko-demografikých ukazatelůsexuálních pracovnic na začátku 20. a 21. století. Cílem práce je definovat hlavnírozdíly, které na trhu s prostitucí za uplynulých 100 let vznikly. Pro lepší pochopenídané problematiky diplomová práce popisuje specifická tržní selhání, která na trhuv důsledku nedokonalé konkurence vznikají. V práci je také popsáno, jak je tvořenapoptávka a nabídka po prostitučních službách. Diplomová práce se zaměřuje i naanalýzu politických přístupů k prostituci a jejich aplikaci na území České republiky.Závěrem diplomové práce je, že se prostituční prostředí změnilo, ale motivace pro vstupna prostituční trh zůstaly beze změny.