Můžou si fotbalové kluby koupit úspěch? : Zkoumání vztahu mezi útratou na přestupovém trhu a následným umístěním v ligové tabulce - Ivánek, Marek (2020)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv útraty na přestupovém trhu na ligové pozici týmů hrajících v Premier League. Tento vliv je zkoumán regresní analýzou na datech mezi sezonami 2013/14 a 2017/18. Díky nákupům na trhu hráčů kluby vylepšují své stávající soupisky a mohou vylepšit své výkony v lize. Výsledky této práce však naznačují, že navzdory vlivu přestupových částek, jsou mzdy hlavním determinantem výkonů klubů a jejich následných umístěních v lize.