Můžou si fotbalové kluby koupit úspěch? : Zkoumání vztahu mezi útratou na přestupovém trhu a následným umístěním v ligové tabulce - Ivánek, Marek; Kotrba, Vojtěch; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv útraty na přestupovém trhu na ligové pozici týmů hrajících v Premier League. Tento vliv je zkoumán regresní analýzou na datech mezi sezonami 2013/14 a 2017/18. Díky nákupům na trhu hráčů kluby vylepšují své stávající soupisky a mohou vylepšit své výkony v lize. Výsledky této práce však naznačují, že navzdory vlivu přestupových částek, jsou mzdy hlavním determinantem výkonů klubů a jejich následných umístěních v lize.
Vedoucí práce: Vojtěch Kotrba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses