Analýza akcií Ford Motor Company pro investiční rozhodování - Rosulek, Matěj (2020)
V mé bakalářské práci, bych chtěl pomocí fundamentální a technické analýzy vyvodit závěr pro investiční doporučení akcií společnosti Ford Motor Company. V první části práce jsem se zaměřil na fundamentální analýzu, kterou jsem rozdělil na tři kapitol. Globální fundamentální analýza přinesla kladné výsledky, jelikož po zlepšení situace pandemie se ekonomiky vrací do normálu. Odvětvová fundamentální analýza ukázala také kladné předpoklady pro zhodnocování společností v automobilovém průmyslu. Horší výsledky naopak přinesla firemní fundamentální analýza, kde předpokládám menší, či větší finanční potíže. V druhé části jsem se zaměřil na charting, který jsem rozdělil na grafické formace a technické indikátory. Grafické formace nám po první polovině roku 2020 vykazují vyšší akciové kurzy. Technické indikátory tento vývoj kurzů potvrzují a také nádherně ukazují vývoj pandemie. V závěru jsem výsledky zhodnotil a doporučil bych nalezení vhodnější společnosti na trhu, který bude určitě růst.