Vývoj invalidity a invalidních důchodů a jejich význam v celkových příjmech osob se zdravotním postižením v produktivním věku v České republice v letech 2010-2019 - Sedláček, David; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Práce analyzuje vývoj invalidity a invalidních důchodů a zkoumá jejich význam v příjmech osob se zdravotním postižením v produktivním věku. Sledované období jsou roky 2010-2019. Nejdříve se zabývá vymezením základní pojmů dle právní úpravy. Poté zkoumá vývoj invalidních důchodů ve zkoumaném období a dalších ukazatelů, které jsou s invalidními důchody porovnávány. Ze zjištěných informací lze dospět k závěru, že invalidní důchody a jejich dopad do příjmu osob se zdravotním postižením v produktivním věku je opravdu významný. Výše invalidních důchodů je dostačující k pokrytí základních životních potřeb jedince.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses