Zavádění digitální daně ve světě - Jeništa, Jan (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zavádění digitální daně ve světě. Jsou zde popsány důvody pro její zavedení a ukázány různé její legislativní úpravy v odlišných zemích. Následně je proveden vlastní odhad daňového dopadu na konkrétní firmu v různých hypotetických scénářích budoucího vývoje v Evropě. Nakonec se zkoumá možný přínos digitální daně pro veřejné rozpočty ve formě daňového výnosu na základně již publikovaných hodnot.