Zavádění digitální daně ve světě - Jeništa, Jan; Slintáková, Barbora; Moučková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zavádění digitální daně ve světě. Jsou zde popsány důvody pro její zavedení a ukázány různé její legislativní úpravy v odlišných zemích. Následně je proveden vlastní odhad daňového dopadu na konkrétní firmu v různých hypotetických scénářích budoucího vývoje v Evropě. Nakonec se zkoumá možný přínos digitální daně pro veřejné rozpočty ve formě daňového výnosu na základně již publikovaných hodnot.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses