Kryptoměny jako budoucí možná alternativa současného peněžního systému - Nováková, Andrea; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce řeší současné postavení kryptoměn a jejich naplnění funkcí klasického peněžního systému či charakteristik vybraných ekonomických škol. Cílem práce bylo odpovědět na otázku, zda je pravděpodobné, že by kryptoměny mohly nahradit, případně alespoň konkurovat peněžnímu systému v podobě, jak jej známe dnes. Na základě analýzy a literární rešerše provedené v praktické části vyplývá, že v dohledné době a v současné podobě rozhodně ne. Mezi důvody, které tomu brání, patří v současné době především vysoká volatilita kryptoměnového trhu a poměrně malá uživatelská síť. Práce podrobněji rozebírá tyto faktory a poskytuje tak čtenáři komplexní odpověď na stanovenou otázku.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses