Banky a fintech společnosti z pohledu kooperace a regulace v oblasti platebního styku - Sikora, Václav; Dvořák, Petr, 1960-; Juhászová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá vztahem bank a fintech společností v oblasti platebního styku, a to z hlediska kooperačních vztahů s akcentem na subjekty působící v Evropě. V rámci všeobecného teoretického základu je vymezen platební styk a jeho regulační rámec ve vztahu k bankám. Dále jsou také definovány jednotlivé obory činnosti fintech společností. Velký prostor je věnován evropské směrnici PSD2, jež upravila formálně vztahy mezi bankami a fintech společnostmi a zároveň ustavila základy pro vznik nových typů služeb v oblasti platebního styku. Skrze dotazníkové šetření jsou pak analyzovány dopady na pozice a vazby mezi bankami a fintech společnostmi.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses