Systém plánů a rozpočtů a jeho využití při tvorbě podnikatelského záměru turistického resortu - Baňková, Tatiana (2020)
Diplomová práce je zaměřena na využití systému plánu a rozpočtů při tvorbě podnikatelského záměru turistického resortu. Cílem práce je zpracování zakladatelského rozpočtu a hlavního podnikového rozpočtu, zhodnocení efektivnosti investice a navržení motivačních a kontrolních procesů.Teoretická část je věnovaná jednotlivým částem systému plánů a rozpočtů, metodám hodnocení efektivnosti investic a specifikám odvětví hoteliérství při tvorbě plánů a rozpočtů.V praktické části je představen vybraný podnikatelský záměr a zpracován zakladatelský rozpočet. Jádro praktické části tvoří sestavení hlavního podnikového rozpočtu pro první rok provozu a zhodnocení efektivnosti investice. V závěru je navržen motivační a kontrolní systém.