Systém plánů a rozpočtů a jeho využití při tvorbě podnikatelského záměru turistického resortu - Baňková, Tatiana; Král, Bohumil, 1952-; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce je zaměřena na využití systému plánu a rozpočtů při tvorbě podnikatelského záměru turistického resortu. Cílem práce je zpracování zakladatelského rozpočtu a hlavního podnikového rozpočtu, zhodnocení efektivnosti investice a navržení motivačních a kontrolních procesů.Teoretická část je věnovaná jednotlivým částem systému plánů a rozpočtů, metodám hodnocení efektivnosti investic a specifikám odvětví hoteliérství při tvorbě plánů a rozpočtů.V praktické části je představen vybraný podnikatelský záměr a zpracován zakladatelský rozpočet. Jádro praktické části tvoří sestavení hlavního podnikového rozpočtu pro první rok provozu a zhodnocení efektivnosti investice. V závěru je navržen motivační a kontrolní systém.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses