Referenční úrokové sazby – PRIBOR a EURIBOR - Urban, Tomáš (2020)
Tématem práce jsou referenční úrokové sazby, které podléhají nařízení EU o referenčních hodnotách z června 2016 (BMR). První část práce se věnuje významu referenčních úrokových sazeb a peněžnímu trhu. Druhá část popisuje manipulaci s LIBOR a EURIBOR a následnou reakci ze strany Evropské komise ve formě BMR. Třetí část popisuje PRIBOR a snaží se vysvětlit chování sazeb PRIBOR v letech po globální finanční krizi roku 2008. Poslední část se věnuje EURIBOR, zejména Hybridní metodice pro výpočet této sazby a jejím vlivem.