Referenční úrokové sazby – PRIBOR a EURIBOR - Urban, Tomáš; Silberhornová, Lenka; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tématem práce jsou referenční úrokové sazby, které podléhají nařízení EU o referenčních hodnotách z června 2016 (BMR). První část práce se věnuje významu referenčních úrokových sazeb a peněžnímu trhu. Druhá část popisuje manipulaci s LIBOR a EURIBOR a následnou reakci ze strany Evropské komise ve formě BMR. Třetí část popisuje PRIBOR a snaží se vysvětlit chování sazeb PRIBOR v letech po globální finanční krizi roku 2008. Poslední část se věnuje EURIBOR, zejména Hybridní metodice pro výpočet této sazby a jejím vlivem.
Vedoucí práce: Lenka Silberhornová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses