Analýza rizika strategického podnikatelského plánu společnosti BONAVITA - Kotyza, Daniel; Špička, Jindřich, 1981-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této diplomové práce je identifikovat a analyzovat rizika s ohledem na současnou strategickou pozici společnosti BONAVITA, spol. s.r.o. a její strategický plán pro období 2020–2023 vzhledem k dvěma finančními ukazateli – (ROE) Rentabilita vlastního kapitálu a (EVA) Ekonomická přidaná hodnota. Ke zhotovení tohoto úkolu bude využito metod pro vyhodnocení strategické pozice jako jsou PESTEL analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, Finanční analýza s důrazem na srovnání společnosti BONAVITA a jejími konkurenty na trhu a v odvětví s ohledem na finanční výkonnost. Následně výsledky těchto metod budou shrnuty do SWOT analýzy, která bude sloužit jako hlavní zdroj identifikace potenciálních rizik ohrožující strategický podnikatelský plán společnosti BONAVITA. Na tomto základě bude provedena analýza rizika prostřednictvím simulace Monte Carlo k zhodnocení dopadu rizikových faktorů na strategický podnikatelský plán společnosti BONAVITA a sledovaných ukazatelů ROE a EVA.Zjištěné informace z diplomové práce mohou být přínosem pro vedení společnosti BONAVITA pro zlepšení její budoucí strategické pozice a jejího rozhodovacího procesu v případě začlenění Managementu rizik.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses