Pojištění záruky - Koňařík, Tomáš (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá pojištěním záruky. Tento pojistný produkt se na našem trhu vyskytuje již zhruba 20 let, a přesto o něm není velké povědomí. Také množství informací, které je o tomto druhu pojištění k nalezení v literatuře je velmi malé. Cílem této práce je analyzovat statistická data vztahující se k pojištění záruky za období 2007-2018 na českém pojistném trhu a poskytnout základní přehled o tomto druhu pojištění. Dalším cílem je porovnat bankovní záruku s pojištěním záruky.