Analýza a návrh na zlepšení práce s běžeckými komunitami v ČR - Havlena, Jan (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem běžeckých komunit a zaměřuje se na analýzu a návrh na zlepšení práce s běžečkou komunitou adidas Runners v Praze. V současné době se firmy snaží najít nové způsoby, jak komunikovat se svými zákazníky, jednou z forem pro sportovní firmy je i běžecká komunity, která vytváří pocit sounáležitosti a buduje tak vztah se značkou. Cílem práce je analyzovat běžeckou komunitu a odpovědět na centrální výzkumnou otázku ak může firma adidas zlepšit svou práci se zákazníky a zvýšit své prodeje? Práce je rozdělena do teoretické části, kde autor vysvětluje pojmy potřebné k pochopení problematiky se zaměřením na online komunikaci, představuje firmu adidas a adidas Runners komunitu. Druhá část práce je praktická část obsahující metodologii a postup vlastního výzkumu a samotné vyhodnocení výzkumu. Následuje i hlavní přínos práce, kterým je analýza a návrhy na zlepšení komunikace firmy s běžeckou komunitou. V závěru autor shrnuje klíčové poznatky výzkumu a odpovídá na centrální výzkumnou otázku.