Franchisové příležitosti zahraniční rodinné firmy na českém trhu - Zhuravleva, Iana (2020)
Cílem práce Franchisové příležitosti zahraniční rodinné firmy na českém trhu je vypracování podkladu pro rozhodování o rozšíření zahraničního rodinného podniku, konkrétně založením franchisy. Důležitým je zodpovězení otázky, zda v současnosti existují dostatečně atraktivní příležitosti pro založení zahraniční franchisy vybraného ruského rodinného podniku v České republice. Teoretická část je zaměřena na definování specifik rodinného podnikání, zkoumání problematiky rozšíření rodinného podniku a prohloubení pojmu rodinnosti v kontextu franchisy. Analytická část práce se zabývá vymezením charakteristik vybraného ruského rodinného podniku z hlediska činnosti podniku a také z pohledu vlivu rodiny na business. Velkou části je výzkum příležitostí franchisy vybraného rodinného podniku na českém trhu. K naplnění cílů práce je použitá řada analýz, jejichž výsledky jsou sumarizované na závěr analytické části práce.