Franchisové příležitosti zahraniční rodinné firmy na českém trhu - Zhuravleva, Iana; Jurek, Martin; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem práce Franchisové příležitosti zahraniční rodinné firmy na českém trhu je vypracování podkladu pro rozhodování o rozšíření zahraničního rodinného podniku, konkrétně založením franchisy. Důležitým je zodpovězení otázky, zda v současnosti existují dostatečně atraktivní příležitosti pro založení zahraniční franchisy vybraného ruského rodinného podniku v České republice. Teoretická část je zaměřena na definování specifik rodinného podnikání, zkoumání problematiky rozšíření rodinného podniku a prohloubení pojmu rodinnosti v kontextu franchisy. Analytická část práce se zabývá vymezením charakteristik vybraného ruského rodinného podniku z hlediska činnosti podniku a také z pohledu vlivu rodiny na business. Velkou části je výzkum příležitostí franchisy vybraného rodinného podniku na českém trhu. K naplnění cílů práce je použitá řada analýz, jejichž výsledky jsou sumarizované na závěr analytické části práce.
Vedoucí práce: Martin Jurek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses