Finanční analýza a finanční plán společnosti MODUS, spol. s r.o. - Horká, Michaela (2020)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti MODUS, spol. s r. o. mezi lety 2014–2018 a nastínit finanční plán společnosti pro rok 2019. Práce je rozdělena na finanční analýzu a finanční plán. Ve finanční analýze se jednotlivé kapitoly zabývají nejprve stručným metodickým popisem použitých ukazatelů a následně ihned samotnou praktickou aplikací ukazatelů na analyzovanou společnost. V práci je provedeno i srovnání s hlavními konkurenty v odvětví CZ-NACE 27.4 Výroba elektrických osvětlujících zařízení. Na závěr práce obsahuje finanční plán a predikci vývoje společnosti v roce 2019.