Vývoj zdanění fyzických osob s ohledem na daňovou progresivitu ve vybraných zemích - Kučerová, Kristýna; Finardi, Savina; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá daní z příjmů fyzických osob. Analyzuje vývoj daně z příjmů fyzických osob od historie do současnosti v České republice a poukazuje na okamžiky, které ovlivnily její progresivitu. Zároveň popisuje a srovnává současný přístup ke zdanění osobních příjmů v České republice, Lucembursku, Německu, Nizozemsku, Rakousku, Slovensku a Švédsku. Hlavním cílem práce je zjistit, jak se vyvíjela daňová progresivita v České republice a srovnat míry progresivity v jednotlivých zemích. Teoretická část práce popisuje vývoj zdanění osobních příjmů v České republice a zároveň současné systémy zdanění osobních příjmů ve vybraných zemích. Praktická část se věnuje srovnání míry progresivity v jednotlivých zemích za pomoci Giniho koeficientu.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses