Možnosti využití dlouhodobě nezaměstnaných na trhu práce - Bajerová, Petra; Surynek, Alois, 1954-; Hubinková, Zuzana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá osobami bez domova a jejich začleněním na trh práce. Hlavním cílem je analyzovat současný systém zaměstnanosti lidí bez domova a identifikovat jeho základní problémy a nedostatky, případně navrhnout doporučení ke zlepšení. Práce je rozdělena na teoretickou a analytickou část. Teoretická část nejprve rozebírá charakteristiky nezaměstnanosti a významu práce, dále charakteristiky lidí bez domova a jejich počínání na trhu práce. Závěrem je definována aktuální situace České republiky ve vztahu k problematice. Analytická část spočívá v provedení kvalitativního výzkumu formou polostrukturovaných rozhovorů, jeho analýzy a vyhodnocení výsledků. Záměrem výzkumu je hlubší porozumění jednání osob bez domova v souvislosti se zaměstnáním a zjištění, zda působení současného systému zaměstnanosti osob bez domova efektivně vede k nalézání zaměstnání. Poslední kapitolou je závěr práce, kde jsou shrnuty nejdůležitější poznatky vyplývající z předchozích částí.
Vedoucí práce: Alois Surynek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses