Projekt kvalifikační práce : Smart Cities - Mandovec, David; Kislingerová, Eva, 1950-; Alina, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tématem diplomové práce je problematika konceptu smart cities. Hlavním cílem je zmapování současné situace smart prvků v Praze spojených s jejich dalším rozvojem. Předmětem teoretické části je vymezení konceptu smart cities za využití deskriptivní metody spojené s navázáním na již uskutečněné projekty v evropských velkoměstech a posléze v hlavním městě Praze. Analýza probíhala na základě provedených rozhovorů s osobami podílejícími se na vytváření konceptu smart cities. Viditelné problémy představují zejména nevyužití stávajících struktur ve městě, nedostatek reálných dat pro správné rozhodování, nízká realizace projektů, nezainteresovanost soukromých subjektů a politické ambice. Přínosem této práce je poukázat na skutečnosti omezující potenciál města v jeho současném rozvoji.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses