Segmentace trhu dekorativní kosmetiky - Márová, Hana; Koudelka, Jan; Sádlová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se zabývá odkrytím segmentů na českém trhu s dekorativní kosmetikou. Cílem je daný trh rozdělit do vnitřně homogenních a vně dostatečně heterogenních skupin a určit jejich charakteristické prvky, kterými se vyznačují. Zjištění těchto charakteristik napomáhá k podrobnějšímu poznání jednotlivých druhů zákazníků a k vytvoření vhodného marketingového přístupu, jímž lze na tyto zákazníky cílit a efektivně komunikovat marketingová sdělení. Práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a praktické. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, přístupy a analýzy využívané v praktické části pro segmentaci trhu a poznání jednotlivých segmentů. Dále následuje stručná charakteristika trhu s dekorativní kosmetikou a jeho trendy.Praktická část práce se zabývá odkrytím jednotlivých segmentů na základě sekundárních dat z databáze MML-TGI společnosti Median, s.r.o., a to pomocí statistických analýz. Dále jsou využívána primární data, která byla získána dotazníkovým šetřením s respondenty ze zjištěných segmentů. V závěru práce jsou doporučení, jak k jednotlivým segmentům přistupovat a jaké marketingové prostředky využívat k efektivní komunikaci.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses