Event marketingová strategie jako součást marketingového mixu - Čajkovičová, Lucie; Koudelka, Jan; Kovaříčková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá využitím event marketingových aktivit v marketingovém mixu firmy, jejich plánováním a vyhodnocováním. Cílem práce je na příkladu konkrétního eventu společnosti Philip Morris ukázat plánování a evaluaci v reálné firmě a zjistit, jak tyto aktivity vnímají samotní účastníci. První část práce vychází z odborné literatury, která se zabývá problematikou event marketingu, plánováním a vyhodnocováním eventů. Druhá část práce vychází zejména z interních zdrojů společnosti Philip Morris doplněných hloubkovým rozhovorem se zaměstnancem firmy a dotazníkovým šetřením. Daný event tedy analyzuje jak z pohledu organizátora, tak i z pohledu návštěvníka dané události, a na základě zjištění z analýz poté navrhuje možnosti zlepšení pro další eventy. Díky dotazníkovému šetření bylo možné potvrdit, že event marketing může být kvalitním nástrojem budování dobrého jména značky a zlepšování vztahů se zákazníky.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses