Syndrom vyhoření u vědeckých pracovníků - Orságová, Kamila (2020)
Cílem práce bylo charakterizovat pracovní prostředí vědeckých pracovníků s ohledem na syndrom vyhoření, popsat jejich názory a propojit demografické údaje s mírou jejich vyhoření. Míra vyhoření byla vyhodnocována pomocí dotazníku MBI-GS. Výzkum je rozdělen do kvantitativní části, která ověřuje stanovené hypotézy, jež byly vytvořeny na základě informací z teoretické části, s ohledem na míru vyhoření a ověřeny testem dobré shody a analýzou rozptylu, a kvalitativní části, která je obsažena v hloubkovém rozhovoru využívající metodu STAR a také Plutchikovo kolo emocí. Práce odhalila velmi nízkou informovanost o problematice syndromu vyhoření mezi účastníky výzkumu. Práce dále objasňuje pozitivní i negativní emoce spojené s výkonem práce vědeckého pracovníka, včetně faktorů, které je nejvíce zatěžují.