Vliv stárnutí populace na sociální systémy v zemích EU - Dvořák, Pavel; Arltová, Markéta, 1970-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na nejvýraznější výdajovou položku sociálních systémů – penzijní systémy. Hlavním cílem práce je analýza citlivosti penzijních systémů vybraných zemí EU na stárnutí populace. V první části je představen pojem demografické stárnutí. Ve druhé části jsou představeny základní typy penzijních plánů, jejich konstrukce a možnosti financování. V analytické části jsou potom stručně představeny penzijní systémy jednotlivých zemí a následně je provedena korelační analýza jejich citlivosti na demografické stárnutí. V závěru jsou shrnuty některé prvky, které mohou pomoci stabilizovat důchodové systémy.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses