Finanční analýza Barrandov Studio a.s. - Lipusová, Karolína (2021)
Abstrakt Cílem této bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu společnosti Barrandov Studio a.s. a následně zhodnotit její finanční zdraví a stabilitu vporovnání s konkurenčními podniky. Je přitom využito veřejně dostupných dat účetních výkazů z let 2014-2018, společně s interními informacemi, které byly poskytnuty zaměstnanci firmy. Práce je rozdělena do dvou částí, ta první představuje analyzovanou společnost, spolu s jednotlivými konkurenty. Druhá část krátce pojednává o finanční analýze jako o nástroji pro zhodnocení finanční situace podniku. Dále jsou vysvětleny metody finanční analýzy, na které bezprostředně navazuje jejich aplikace na analyzovanou společnost.