Daňové zatížení různých forem podnikání fyzické osoby - Budilová, Veronika (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na výběr optimální formy podnikání fyzické osoby z hlediska celkového odvodového zatížení. Práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly, kdy v prvních dvou je věnována pozornost právním, účetním a daňovým povinnostem osoby samostatně výdělečně činné a společnosti s ručením omezeným. Tyto náležitosti jsou poté ve třetí kapitole aplikovány na fiktivním podnikateli pro výpočet jeho celkové odvodové povinnosti a porovnání mezi sebou. Cílem je vybrat optimální formu podnikání na základě nejnižšího podílu odvodového zatížení na hrubém příjmu podnikatele.