Daňové zatížení různých forem podnikání fyzické osoby - Budilová, Veronika; Slintáková, Barbora; Moučková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na výběr optimální formy podnikání fyzické osoby z hlediska celkového odvodového zatížení. Práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly, kdy v prvních dvou je věnována pozornost právním, účetním a daňovým povinnostem osoby samostatně výdělečně činné a společnosti s ručením omezeným. Tyto náležitosti jsou poté ve třetí kapitole aplikovány na fiktivním podnikateli pro výpočet jeho celkové odvodové povinnosti a porovnání mezi sebou. Cílem je vybrat optimální formu podnikání na základě nejnižšího podílu odvodového zatížení na hrubém příjmu podnikatele.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses