Návrh strategického plánu (budoucnosti) podniku Agromont Slatina - Růžička, Jan (2020)
Cílem této práce je provést strategickou analýzu strojírenské společnosti Agromont Slatina. Teoretická část vysvětluje pojmy jako strategie, strategické řízení, strategické plánování a popisuje, jaké aktivity vytváření strategie obnáší. Teoretická část také rozebírá specifika vnitřního a vnějšího okolí společnosti, dále diskutuje charakteristiku SWOT analýzy, IFE a EFE matice, PESTLE analýzy, Porterova modelu 5ti sil, popisuje důležitost strategie diferenciace a vize pro společnost. Rovněž rozebírá specifika expanze na zahraniční trhy a důležitosti marketingové podpory při implementaci strategie. V práci je pozornost věnována i podstatě rebrandingu. V praktické části jsou využity poznatky z teoretické části a je provedena strategická analýza společnosti Agromont Slatina. V závěru práce je navržena strategie, úvahy, konkrétní kroky a doporučení, které by měly společnosti Agromont Slatina pomoci v budoucím růstu.