Veřejný prostor jako nástroj udržitelného rozvoje měst - Lexová, Johana; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce na příkladu koncepční realizace veřejných prostranství v obci Dolní Břežany zkoumá veřejný prostor z hlediska kvality života obyvatel a udržitelného rozvoje lidských sídel. Cílem práce je určit, jak ovlivní revitalizovaný veřejný prostor kvalitu života obyvatel v dané lokalitě a zjistit, do jaké míry ovlivňuje revitalizace veřejného prostoru tržní cenu nemovitostí, které jsou v jeho bezprostředním okolí. Teoretická východiska práce získaná metodou sekundární rešerše především relevantní odborné literatury jsou konfrontována s dílčími závěry plynoucími z observace a vztahových analýz uskutečněných zejména prostřednictvím metody hloubkových rozhovorů, porovnáváním dat z primárních a sekundárních zdrojů a z výstupů získaných v rámci sociální sondy v místě. Závěry práce mohou být vodítkem pro volbu koncepčního rozvoje lidských sídel.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses